A fából készült konyhai vágódeszkák különösen jól mutatnak a rusztikus hangulatban berendezett konyhákban, de sokakban felmerülhet ezzel kapcsolatban a higiénia kérdése. Szerencsére vannak olyan alapszabályok, amelyek betartásával biztosan nem fognak problémát okozni a baktériumok.
A vágódeszka a legalapvetőbb felszerelés, így az első beszerzendő eszközök között szerepel a konyha összeállításánál. A választékban a hagyományos fából készült darabok mellett megtalálhatóak az üveg és a műanyag alternatívák is, de nem biztos, hogy ezek jobb döntésnek bizonyulnak, mint az eredeti változat,ezért ezen vágólapok értékesítésével nem foglalkozunk.
A bütüs vágódeszkáink ritkasága a cseresznye alapanyag.
A fa vágódeszka mérete: 300×450*50mm ettől max +-2%-ban térünk el, amit az anyag határoz meg, mert ha jobban kihozzuk annyival többet kapsz!
A minőségi vágódeszka elkészítésének vannak apró trükkjei amiket ha nem tartunk be, akkor csak egy selejtet fogunk tudni előállítani. A jó vágódeszkához mindenképpen táblásítanunk kell a faanyagot, elforgatva a léceket, hogy az évgyűrűk mentén kialakuló vetemedést megszüntessük. A tartós vágódeszkát úgy kell készíteni, hogy a faanyag bütüjén vágjunk, így nem vágjuk át a szálszerkezetet a kés élével. Ehhez viszont úgy kell szeletelnünk a faanyagot, hogy a bütü kerüljön felülre a második felfűrészelés és táblásítás után.
A minőségi vágódeszka elkészítésének vannak apró trükkjei amiket ha nem tartunk be, akkor csak egy selejtet fogunk tudni előállítani. A jó vágódeszkához mindenképpen táblásítanunk kell a faanyagot, elforgatva a léceket, hogy az évgyűrűk mentén kialakuló vetemedést megszüntessük.
Kézzel készített egyedi cseresznyefa vágódeszka – kínáló faragott nyél nélkül.
Enyhén vöröses színű, természetes anyagokkal kezelve, ezért BIO minősítésű.
A vágódeszka bársonyos tapintású, tökéletesen sima felülettel.
Praktikus és dekoratív kelléke lehet konyhájának.
Forrás: evagodeszka.hu