Összetétel:
Fűszerek és fűszernővények változó arányban (fűszerpaprika, fokhagyma, fűszerkömény, feketebors, babérlevél, majoránna, chili); aromák és természetes aromák; dextróz; fűszerkivonatok (paprika, chilli); só; antioxidáns (aszkorbinsav)
Húsipari használata:
7 kg sertéshúst és 3 kg nyers szalonnát darálunk le 5-6 mm-es rostán, hozzáadunk 220 g konyhasót hagyományos füstöltkolbász készítéséhez/ 160 g konyhasót sütőkolbász készítéséhez és a teljes tasak tartalmát majd jól elkavarjuk. Vékony sertésbélbe töltjük, elkerűlve a levegősödést, majd 14-16 órára szikkasszuk hűvös, szellőzött helyen. Füstöljük és szárítjuk.
Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen
Jellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék, a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz kivéve a sót.
Termék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték.
Ipari felhasználásra szánt termék, nem kiskereskedelmi forgalmazásra.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia érték 267kcal; 1117 KJ
Zsírok (g) 7,4 g
-melyekből telített zsírsavak (g) 0,8 g
Szénhidrátok (g) 36,8 g
-melyekből cukrok (g) 20,5 g
Fehérjék (g) 6,9 g
Sóarány 16,79 g
Nátrium (mg) 6717 mg
Rostok 12,5 g