Kérdése van? Hívjon minket! +36205302628

Gyulai jellegű házi kolbász fűszerkeverék 500g
Házikolbász jellegű fűszerkeverék 500g
1 535 Ft

Házikolbász jellegű fűszerkeverék 500g

Gyulai jellegű házi kolbász fűszerkeverék 500g
Gyulai jellegű házi kolbász fűszerkeverék 500g

 

  • 10 kg töltelékhez készre kevert fűszerkeverék ami a gyulai ízeket kölcsönzi ,aromatartó csomagolásban.
  • Jellegzees ízvilágát a csemegepaprika, feketebors és fokhagyma adja, a házias íz kedvelőinek ajánljuk.
  • GMO és Glutén mentes.
  • Kisüzemi vagy disznótoros  kiszerelésben

A tökéletes kolbász kissé dudoros, göbös felületű, kellemesen füstölt illattal rendelkezik. Könnyen szeletelhető, és tömör állagú. Az őrlés során hozzáadott csemege fűszerpaprika miatt a kolbász metszéslapja egyenletes piros színű, és láthatók benne nagy szemcsés hús és szalonna darabok.

Amikor fogyasztjuk, az ízvilágban a kellemes hús íz és a csemege fűszerpaprika szín- és ízvilága dominál.

Tömeg
500g
Mihez használhatod?
kolbász vagy szalámi készítéséhez
Hány kg termék készíthető belőle?
10 kg
Milyen bélbe töltsük a tölteléket?
szalámi műbél, sertés kuláré, sertés vékonybél vagy yardos vékonybél
Raktáron
1 535 Ft
Egységár: 3 069 Ft/kg
Részletek

Házikolbász jellegű fűszerkeverék 500g tulajdonságai:

Ajánlott tárolási feltétel:


Zárt csomagolásban száraz hűvös napfénytől védett helyen

Jellegzetes fűszer illatú homogén fűszerkeverék,
a csomag 10kg nyers termék elkészítéséhez elegendő, a kolbász készítéshez minden szükséges összetevőt tartalmaz.

Készült só,fűszerpaprika édes és csípős, bors /Piper nigrum/ és hagyományos fűszerekből, detróz, salétromsó /E252/ felhasználásával.

Termék allergén összetevőt nem tartalmaz, összetevőit ionizáló sugárzással nem kezelték.

Húsipari használata:


10 kg sertéshús, vegyesen comb, lapocka, csülök, dagadó, karaj, tarja és oldalas, 70-75 % hús és 25-30 % (kemény) szalonna arányban.

A hús lehetőleg nagysúlyú sertésből - legjobb a 150 kg-nál nehezebb, egy évesnél idősebből származzon.

A kolbász készítéséhez előkészített húst, és a szalonnát közepes 5-6 mm lyukú húsdarálón ledaráljuk.

A darált húshoz hozzáadjuk a fűszerkeveréket és alaposan hosszan és intenzíven többször is átdagasztjuk a masszát egészen addig amíg az összekevert hús felszíne ki nem fényesedik és könnyen le nem csúszik a kezünkről. Hűvös helyen letakarva pihentetjük érni hagyjuk egy éjszakán át majd újra átdolgozva bélbe töltjük .

A kolbászhúst  kocabélbe töltjük,a kívánt hosszra /20-25 cm/ pározzuk végeit nem szokás lezárni, egyszerűen "elcsípjük". 

Szikkasztás után hideg füstre helyezzük 4-5 nap, és halványpirosra füstöljük majd szellőzött hűvös helyen (14-18 ⁰C ) két-három hónapig érleljük a finom, ízletes gyulai ízesítésű házikolbászt a kolbászpaszta természetes mikroflórája alakítja ki a hosszan tartó érlelés során a végleges ízeket.

Az érlelés végére kb 30%-os súlyveszteség –apadás- áll be. Kopogósra szárítva a legfinomabb.

A jól sikerül kolbász kissé göbös, dudoros felületű, illata jellegzetes, kellemesen füstölt,jól szeletelhető, tömör állományú, metszéslapja a paprikától egyenletes pirosra festett, nagy szemcsés hús és szalonna látható benne.

Fogyasztáskor, íz világában a kellemes hús íz és a csemege fűszerpaprika szín- és íz világa a meghatározó.

Felhasználható szárazáru készítéshez
Adagolás 10 kg töltelékhez
Minőségét megőrzési idő 6 hónap
Tárolás Száraz hűvös helyiségben, napfénytől védve
Összetétel só, csemegepaprika, feketebors és fokhagyma, dextróz, salétromsó
Mértékegység CSOMAG
Csomagolás aromazáro tasakban
Nettó mennyiség 0.5 kg


 

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1439kJ/355Kcal
Zsír 9,34 g
telített zsírsav 1,33 g
Szénhidrát 42,93 g
amelyből cukrok 36,9 g
Fehérje 10,83 g
0,6 g
Nátrium 0,24 g
Rostok 22,44 g
A (CE) 1829/2003 és 1830/2003 Szabályoknak megfelelően ez a termék nem tartalmaz olyan anyagokat és
nincsenek olyan összetevői melyek genetikailag voltak módosítva (GMO).
Adatok
EAN
5999575480629
Cikkszám
53649
Tömeg
550 g/db
A vásárlás után járó pontok
31 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek