Kérdése van? Hívjon minket! +36205302628

Ötfűszeres pácsó 1kg
Ötfűszeres pácsó 1kg
979 Ft

Ötfűszeres pácsó 1kg

Ötfűszeres pácsó 1kg
Ötfűszeres pácsó 1kg

Ez a kisüzemi kiszerelésű fűszerkeverék kifejezetten disznótorhoz ajánlott, és 5 féle fűszert tartalmaz.

Összetevők: étkezési só, őrölt fűszerek (szegfűbors, borókabogyó, fokhagymapor, koriander, babérlevél), dextróz, tartósítószer (E252), kálium-nitrát tartalom: 1,8%.

Ez a termék GMO-mentes.

Nettó tömeg: 1000 g

Felhasználás: 25 kg hús pácolásához vagy 20 liter 5% páclé készítéséhez.



 

Tömeg
1 kg
Mihez használhatod?
Kötözött sonka és füstölt húsok pácolására
Raktáron
979 Ft
Egységár: 979 Ft/kg
Részletek

Ötfűszeres pácsó 1kg tulajdonságai:

Használati utasítás:


A pácolásra kerülő húsokat 10 oC alá kell hűteni.
A sózást három fázisban végezzük :

  • Az első fázisban 3 kg pácolni kívánt húsra, és/vagy szalonnára erősen rádörzsöljük a só keveréket. A húsok teljes felületén dörzsöljük be úgy, hogy megfelelő mennyiségű só érje a hajlatokat, és a csontvégeket.
  • A besózott sonkát bőrös felével lefelé sózó dézsába helyezzük, majd nagyság szerinti sorrendben a többi húsrészt a levegő minél teljesebb kizárásával a dézsába rakjuk.
  • A besózott húsokat 10 oC alatti hőmérsékleten lefedve érleljük.
  • Két nap múlva a második fázisban 1 kg húsra számítva 1 dkg sóval átsózást végzünk, majd a sózó edénybe visszahelyezzük a húsokat.
  • Ismét 2 nap múlva a harmadik fázisban az előbbihez hasonló sózást végzünk.

 

Három nap múlva a hús darabokat kiemeljük a sózó dézsából, majd gondosan átdörzsöljük őket a kivált sólével. Ezt az átsózást 3-4 naponta ismételjük meg, amíg el nem érik a sóérettséget. Kisebb húsok esetén, amelyek nem nagyobbak, mint 2 kg, ez az időszak általában 2 hétig tart. Nagyobb húsoknál az átsózási idő minden további kilogrammonként 1 héttel nő.

A sóérett húsokat 2 kg-onként 1 napig érleljük 5% pác-só tartalmú páclében, úgy hogy a páclé teljesen befedje a húsdarabokat. Ha szükséges, nyomasszuk le a húsokat a páclében.

Az 5%-os páclé elkészítéséhez oldjunk fel 1 kg só keveréket 20 liter vízben.

Miután befejeztük a pácolást, mossuk le a húsok felületét, majd hagyjuk csepegni 1-3 napig olyan helyiségben, ahol a hőmérséklet 10°C alatt van.

A hideg füstölés (20°C alatt) és az 15°C alatti helyiségben történő érlelés (3-6 hetes fermentáció során) után, egy kiváló ízű termék készülhet.

Adatok
Címkék
pácsó
EAN
5999575480636
Cikkszám
53610
Tömeg
1,05 kg/db
A vásárlás után járó pontok
20 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek