Kérdése van? Hívjon minket! +36205302628

Sertés vakbél 2db/csomag
Sertés vakbél 2db/csomag
773 Ft

Sertés vakbél 2db/csomag

Sertés vakbél 2db/csomag
Sertés vakbél 2db/csomag

    Ez a tisztított, sózott sertés vakbél a kulen legfontosabb összetevője. Az előtisztítás során érezhető lehet a jellegzetes szaga.

    A vakbél színe lehet világos rózsaszín, húspiros vagy barna.

    Felhasználási javaslat:

    1. Áztatás: Kézmeleg (30-40 ºC) vízbe alámerítve körülbelül 30 percig.
    2. Töltés: A vakbél légmentesen kellően feszesre tölthető.



     

    Bél fajta
    sertés vakbél
    Átlag kaliber és szálhosszúság
    2 db/ csomag
    Várható töltési tömeg
    2-5 kg/db
    Felhasználása javasolt
    kulenhez
    773 Ft
    Egységár: 386 Ft/db
    Részletek

    Sertés vakbél 2db/csomag tulajdonságai:


    Szlavón kulenhez használatos természetes bél a sertés vakbél.

    • Áztatás: A vakbél kézmeleg (30-40 ºC) vízben alámerítve körülbelül 30 percig áztatandó.
    • Töltés: A vakbél légmentesen, kellően feszesre tölthető.
    • Zárás: A vakbél zárásához használj hagyományos kézi kötést.
    • Főzés és füstölés: A főzés és füstölés a szokásos eljárások szerint történik.

    Ez a természetes bél abálható és füstölhető. A kulen vagy kulin a legrangosabb és legdrágább kolbászfajta, amely nemcsak Szlavóniában, hanem egész Horvátországban és Macedóniában is ismert.

    A recept rendkívül egyszerű: a disznóhúst megtisztítják a zsírjától és hártyáitól, majd őrölt paprikával, fokhagymával és sóval töltik meg, és ezt a keveréket feszesen, légmentesen helyezik a disznó vakbelébe.



      A kulen készítési folyamatában azonban minden apró mozzanatnak nagy jelentősége van. Tapasztalt készítők azt mondják, hogy a jó minőségű kulen elkészítéséhez a húsnak legfeljebb öt törzsön elhelyezkedő részről, egy állatból kell származnia. Többnyire a hát izmos területei, a nyak és a lapocka, de ritkán még a combhús izmos részei is felhasználásra kerülnek.

      A húst megdarálják, majd sót és fűszereket adnak hozzá, egész vagy őrölt édes és erős paprikát, apróra vágott fokhagymát vagy darált fokhagyma levet.

      A kulenhez borsot nem szoktak adni. Ezt követően addig keverik, amíg már nem ragad a kézhez vagy az edény falához, majd sertés vakbélbe, az ún. katakönyökbe töltik. Ezt követi a füstölés, mely általában egy hónapig tart. Néha tovább is, egészen addig, míg a kulen felülete el nem éri a sötétbarna szint és a kemény állagot.

      A füstölést követően a kulen a füstölőben, a padláson vagy hűvös, szellős helységben marad, öt-hét hónap után lesz érett és élvezhetően fogyasztható.

      Aktuális ajánlatainkat és akcióinkat a Jászbél facebook   oldalán is nyomon követheted.

      Adatok
      Címkék
      Sertés vakbél
      EAN
      5999515630336
      Cikkszám
      2521
      Tömeg
      350 g/db
      A vásárlás után járó pontok
      15 Ft
      Vélemények
      Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
      Kiegészítő termékek