Húsipari használata 10kg töltelékhez:
7 kg száraz sertéshúst (amelynek egy része marhahús is lehet) és 3 kg hasaalja szalonnát apró kockákra vágunk.
Az elkészült alapanyagot alaposan összekeverjük a fűszerkeverékkel. Ideális esetben ezt a keveréket egy napig hűtőszekrényben (0 - 4 °C) pihentetjük.
Másnap vegyesen ledaráljuk húsdarálóval egy kislyukú (kb. 2 mm) darálón, majd újra alaposan átkeverjük. Ezt követően a keveréket 40-50 mm átmérőjű penészmintás szalámi bélbe töltjük, a kívánt hosszúságúra. Fontos, hogy a betöltött szalámi ne legyen levegős.
Amennyiben a szalámi nem elég feszes, középen is megköthetjük. Ezután 24 órán át szikkasztjuk, majd következik a füstölés és szárítás, 20 °C alatti hőmérsékleten.
Fontos megjegyzés: A termék előállítása, tárolása, mozgatása és értékesítése olyan helyen történik, ahol az alábbi allergén anyagok is jelen vannak: szója, őrölt mustármag
Glutén,színezék, laktóz, allergén és ízfokozó mentes termék!
Ajánlott tárolási feltétel: Száraz hűvös helyen bontatlan csomagolásban