Kérdése van? Hívjon minket! +36205302628

Főzhető és füstölhető műbelek

Főzhető és füstölhető műbelek szárazárukhoz, különösen főtt félszáraz árukhoz. Egyes típusai főtt füstölt sonkafélékhez, más típusok szalámi, vastagkolbász, turista készítéséhez ajánlottak.

Sláger kaliberek: 40-43 (40-es) 48-53 (50-es), 58-60-65 (60as) valamint 100-130 (100-110-es).

Egy kiváló recepthez ajánljuk figyelmébébe Blog rovatunkat,tippeket és trükköket  vagy egy igazán ütős stifolder receptet

Műbél nélkül sok hentesáru nem tárolható!

Amennyiben nem megfelelő műbelet vásárolunk, a disznósajt, szalámi, kolbász érlelése sem lesz megfelelő. A vágáskor a bél nagyon gyorsan romlik, ezért fontos a gyors cselekvég. A műbél arra jó, hogy a hentesárukat tároljuk benne, mikor szalámit vásárolunk a boltban, ez kerül a polcokra.

A műbelekkel ellentétben a  sertésnek a vastag-és vékonybelét, valamint a kuláréját hasznáják fel.  A műbelek alapanyaga két kategóriába sorolható: cellulóz vagy kollagén alapú.

Egy profi hentes tisztában van azzal, hogy az adott műbél mire használható fel: vannak típusai, melyet füstölt sonkafélékhez, és vannak, melyeket vastagkolbászhoz ajánlanak.